FÖRELÄSNINGAR - PRESTATION & KROPPSSPRÅK! LÅNGT INLÄGG!!!

Things might not be quite what you expect them to be!
.. even if they seem to be boringas hell!


Wow! Allt jag har att säga är wow... Jag var på SLSO´s (Stockholms Läns Sjukvårds Område ) mässa i Älvsjö idag med min handledare. Kom dit ganska tidigt vid 08.00 och förväntade mig att det skulle vara skit tråkigt och ah, början sa ju inte riktigt emot mig.  

Det började med att jag och min handledare inte hade skrivit upp oss på några föredrag som skulle hållas så vi gick till den som lockade oss mest vilket var typ "nutida konst inom vården" och visste, det var ganska ok men jag var ju trött så inn i helvete så då hade praktiskt taget ingen kunnat hålla mig alert. Det höll i alla fall på i 30 min och sen var det dags för ännu ett föredrag - CHI GONG & THAI CHI! JA! Det kan vi gå på.. men tydligen så var det fullbokat men vi bestämde oss för att kolla runt och ah, fanns ju ingen som höll koll på vem som kom in och vem som gick ut så vi bestämde oss för att smyga in bara haha!

Var ganska trevligt och mysigt, man borde ju typ hålla på med sånt där oftare så att man stressar ner men man gör det ju aldrig ändå så..

Efter det så var det fika med juice och smoothies och det var här som min handledare fick status poäng haha och ok det började ju då hon sa åt oss att vi skulle smyga in på chi gongen liksom haha men så sitter vi och bara lite skämtsamt säger jag: fan, dem här glasen ( vin glas ) som man får juice i är ju fan snygga, man skulle ju fan ta och baxxa några haha. Så fortsätter vår fika sen säger A att hon ska lämna tillbaka glaset men så stannar hon upp och bara: eller, vill du ha det ? Haaha, jag bara: hehe nej tack, tycker det är onödigt att ta bara 2 st, man ska ju ta minst 8 st om man ska några alls liksom. Hennes svar blir dock: ah, och dem får ju inte plats där i * så pekar hon på min väska och går iväg *

HAHAHAHA!! xD 

Så jävla skön alltså haha.. men sen så går vi då på den första stora föreläsningen som skulle hålla på i 1 timma... ooooooh!  Ville dö för var bombsäker på att jag skulle somna där inne. A och jag hade snackat och vi hade planerat att dra därifrån efter lunchen som var efter den här föreläsningen för då var en föreläsning på 2 timmar och det orkade vi verkligen inte med, hon är verkligen skön alltså hehe.

Men vad händer  ?  Elaine Bergqvist som man tror är en 55 årig gammal svensk tant var egentligen en underbart vacker svensk/brassiliansk 27 årig kvinna och vet ni vad - hon var så jävla grym så att det går inte!  I 1 timma så snackade hon om härskarteknik, hur man nedvärderar folk, utövar makt o.s.v över folk genom kropsspråk fastän den andre inte nödvändigtvis märker det och fyfaaaan vad jag garvade!  Hon var som en jävla komiker och alla där, flera tusen alltså, satt och garvade ihjäl sig ibland... och som de äkta Fornhöjds barnet jag var så kunde jag inte hålla det inne utan satt och klappade till mina ben och garvade som en idiot hahahaha! 

Nej men seriöst för hon var verkligen bra!  Jag tycker att ALLA som har ett jobb ska försöka se henne på något sätt, t.o.m dem som inte har jobb kan gå för det hon snackar om funkar i alla situationer - jag svär jag skulle lätt ha betalat minst en 100 för att få se henne om det hade behövts!!!  Jag satt även och funderade över hur hon lätt skulle kunna bli komiker om hon nu valde att skippa sitt egentliga yrke. Hon har även släpt boken "Härskarteknik" som jag seriöst funderar på att köpa eller åtminstone låna på bibblan  <3  Hon pratade om hur hon haft föreläsningar på Stockholm Unniversitet om typ kulturell socialisation eller något liknande och jag skulle verkligen vilja gå på det! Sant alltså, jag tänker leta upp och se om hon har någon hemsida efter att jag skrivit detta inlägg! Så ja - detta vara verkligen värt!  

För man lärde sig verkligen saker av henne... efter föreläsningen så såg jag henne sitta och fika och kunde inte hålla det inom mig utan gick fram och bara


"Alltså du var grym! Jag är praktikant som är med min handledare här
och vill bara säga att du var så jävla rolig och bra - Jag garvade säkert
lika mycket med dig som jag skulle gjort om jag gick och såg typ
Robert Gustavsson och jag lärde mig verkligen saker, tack så mycket!"



... och hon var verkligen fiiin  x)  Men samtidigt allt hon pratade med så kände man igen sig själv och hur rätt hon hade. Hon pratade om vilket kroppsspråk Stockholmare ofta har och vad man signalerar i vissa situationer o.s.v. Så jävla intressant för jag tänker verkligen ofta på hur jag rör mig m.m. när någon pratar med mig och hur jag är när jag pratar med någon annan - speciellt på jobbet där man pratar med funktionshindrade där kroppspråket verkligen är viktigt i och med att 80% av vad du säger visas i dittt kroppsspråk. Jag som även gått hos ett antal terapeuter, psykiatriker, kurratorer o.s.v har faktiskt även lärt mig ganska mycket genom att studera deras kroppspråk och förstår innebörden med att man måste tänka på hur man rör sig, så detta var verkligen grymt, ni måste verkligen försöka se henne.

Men sen efter lunchen, lunchen som vi inte hade skrivit upp oss för men äh - det funkade att bara ställa sig i kön och ta mat så det var vad vi gjorde haha, så hade ju jag och A planerat att dra hem men det blev inte av, A ville gå på den andra föreläsningen också och jag gick runt och tänkte bara: faaaan orkar inte inte!  Började t.o.m fundera varför jag tänkte så, snubben kunde ju kanske också vara kul, men ignorerade det liksom och 2 timmar är fan långt att bara sitta men vad händer här då  ?  Snubben måste fan vara släkt med Elaine eller något för han var exakt likadan fast bara det att han körde på i 2 timmar!!  Samma sak där, hela publiken satt och garvade ihjäl sig åt denna snubben som kommer från USA - Han heter Manuel Knight och är en soldat från The US Army där han var värsta elitsoldaten och var satt i Tyskland där han tog hand om gisslan draman, terrorister och jag vet inte vad men han var feeeett högt uppe på stegen i alla fall plus att han har vart i 3 olika krig och alltid har han vart på kris områdena typ, grym!  

Men han snackade om prestation: hur man uppnår 100% prestation, varför företag ser ut som dem gör, vad man kan göra, varför man inte gör vissa saker o.s.v och detta var också så jävla intressant!  Ville så gärna ha min danslärare där som just nu inte alls tänker med sin hjärna utan han lever i drömlandet där han inte är realistisk * suck * men det var ändå så jävla roligt. Satt och garvade där lika mycket som jag hade gjort tidigare.


Han snackade alltså om så smarta saker, om hur man antinger kör på allt eller gör ingenting: execute or evacuate, vilket är så jävla rätt! Antingen kör du på helt och vinner helt eller förlorar helt istället för att du lägger in smått och smått och

aldrig kommer upp i den topp du kan nå eller så förlorar du bara allt sakta men säkert, är du inte säker på din sak så ska du inte satsa. Han kom även med citat som: if you want corn, plant corn! Men att många vill ha majs och planterar det men sedan får vitlök och dem blir då förvånade vilket är ganska logiskt. Man vill uppnå ett visst mål men många försvinner på vägen dit och slutmålet blir inte som dem velat vilket och blir då förvånade.

  • Så är det just nu på dansen, man vill ha en amazing show men p.g.a stress och oansvarsfullt tänkande från vissa parter så kommer det i värsta fall sluta upp som ett ganska halvt ok projekt och folk kommer tänka: jahaap, det blev ju inte som vi ville det men det blev ok!

Men hela den här dagen har också fått mig att förstå att vissa är verkligen gjorda för att tala och gjorda för att vara ledare för alla hade fan hoppat om Manuel hade sagt hoppa och Elaine hade kunnat styra hela publiken om hon hade velat det och det var så intressant att se på. Samtidigt så fick jag saker bekräftade angående mig själv eller jag fick rättare sagt en bättre insikt i vem jag är o.s.v. Manuel och Elaine berörde området båda två angående hur man beter sig när man pratar m.m och dem rörde en punkt som jag känner så starkt för: Fake it til' you make it!

Alltså för det är verkligen så jag beter mig: När jag hade tal sist i Svenska B inför nationella så sa min lärare "man märker ju att du gillar att hålla tal, att du kan din grej och att du inte alls är nervös" - TRO FAN ATT JAG VAR NERVÖS! 
Alltså jag brukar aldrig bli det utan den känslan fick jag typ för första gången inom skolan i typ 3.an i gymnasiet ( seriöst, jag trodde jag höll på att bli sjuk för hade aldrig känt mig s.k "nervös" förut ) men även om jag är nervös - va fan skulle jag visa det för någon annan för ? Jag och min ena kollage som var med idag satt och pratade om det att liksom jag är inte lika säker i mig själv som alla tror att jag är, men va fan ska jag visa det för andra för och tillslut så växer man faktiskt in i rollen som man spelar... och när Manuel och Elaine snackade om detta så kände jag verkligen bara: fan, ni har så jävla rätt! Så ah, detta har verkligen vart en värdefull dag för mig och jag skulle lätt göra om det om någon frågade mig  :) 

Efter Manuels föreläsnings så drog A och jag hem fastän det skulle vara underhållnings o.s.v men ingen kände för att stanna för det. Vi trängde oss i bull kön bara och snodde åt oss en morotskaka var - som var så jäääävlaaaa gooda, och sen så drog vi hem!   ;) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0